Gids voor verkopers

Het verkopen van een woning in Spanje is iets dat niet extreem ingewikkeld is, maar zoals bij een aankoop, raden we de tussenkomst aan van een professional die de leiding heeft over het hele proces. Verkopers moeten op de hoogte worden gesteld van een reeks vereisten waarmee rekening moet worden gehouden bij de verkoop van een woning.

FISCALE VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE VERKOPER

De verkoper is verantwoordelijk voor de betaling van de vermogenswinstbelasting. Deze belasting wordt geheven over de waardestijging van het onroerend goed, dat wil zeggen het verschil tussen de bijgewerkte aankoopprijs en de verkoopprijs.

Eventuele extra kosten die inherent zijn aan de verkoop van het huis kunnen worden afgetrokken mits ze vergezeld gaan van de bijbehorende facturen. Daarom zijn alle belastingen inherent aan de aankoop, notariskosten, registratie, etc. ze kunnen worden afgetrokken bij de berekening van de vermogenswinstbelasting.

PLUSVALIA TAX

De verkoper is verantwoordelijk voor de betaling van de vermogenswinstbelasting. De waarde van deze belasting wordt vastgesteld door de gemeenteraad op basis van de kadastrale waarde van het land en het aantal jaren dat het eigendom is van de verkoper.

LADINGEN EN PASSIVA

De verkoper is verantwoordelijk voor de betaling van alle kosten of lasten die van invloed zijn op het onroerend goed, bijvoorbeeld hypotheken. Indien de koper de aankoop van het pand zal maken door middel van een bank hypotheek, kunt u overwegen hernoemen hypotheek verkoper aan koper (rekening houdend met de bepalingen en voorwaarden van de bestaande hypotheek) en zo ja, kon zuiniger worden dan het aanvragen van een nieuwe hypotheek.

BEHOUD

Als de verkoper geen belastingplichtige is in Spanje, is het belangrijk om te weten dat de koper verplicht is 3% van de aankoopprijs te behouden en aan de Spaanse Schatkist te leveren. Op deze manier verzekert de regering dat de verkoper in zijn IRPF de overeenkomstige belasting betaalt die is afgeleid van de verkoop van onroerendgoedkapitaal. Zodra de exacte bedrag is berekend, zal de verkoper een terugbetaling te ontvangen of een extra betaling te eisen van de volledige betaling van de belasting te dekken.

Opmerking: villadom Spanje Real Estate is niet verantwoordelijk voor de variatie van de informatie op deze pagina informatie en beveelt specialistisch advies, of juridische, wettelijke of fiscale zaken. We geven u graag de informatie van professionals die persoonlijke aandacht kunnen bieden.

Vul het onderstaande formulier in en ontvang berichten over interessante woningen.

Selecteer locatie
Type Woning
Selecteer Ligging
Maximale prijs
Slaapkamers
Badkamers
Verzenden
Bezig met versturen...

Deze site maakt gebruik van cookies voor de beste gebruikerservaring. Als u doorgaat, accepteert u ons privacybeleid.

X Oké Meer informatie