Gids voor de koper

Het kopen van een woning in Jávea en met de hulp van Villadom Jávea is eenvoudig. Ons team begeleidt u graag bij het aankoopproces. Hoewel er geen exacte formule is, omdat elke bewerking anders is, staat hieronder een oriëntatiehandleiding voor de aankoop.

RESERVE

Als je eenmaal hebt besloten op de woning die u wilt kopen, de normale procedure is om een ​​aanbetaling zal afhangen van de waarde van de aankoop en de periode die u wilt de woning te reserveren. Deze borg is altijd bij hem een ​​contract boek waarin de namen en de bewijsstukken, de overeengekomen verkoopprijs, de duur van de reservering en eventuele aanvullende clausule is overeengekomen met betrekking tot de aankoop worden aangegeven. De aanbetaling wordt meestal als teken van goede trouw aan de makelaar of de advocaat afgeleverd.

PROPERTY CHECK

Op dit punt, zal villadom Jávea Real Estate beginnen de nodige controles uit te voeren bij de griffie kantoren in het Kadaster en de Borough Council om ervoor te zorgen dat alle documenten van het pand zijn in de juiste volgorde, niet er zijn embargo's of schulden en er zijn geen stadsovertredingen. Het zal ook contact opnemen met de toeleverings- en servicebedrijven (water, elektriciteit, gas, gemeenschap, enz.) Om te verifiëren dat er geen openstaande schulden zijn.

PRIVÉ-VERKOOPCONTRACT

De volgende stap voor de koper en de verkoper is om een ​​privé-verkoopcontract te ondertekenen. De koper betaalt meestal een aanbetaling van 10% (minus de aanbetaling van de reserve). In dit contract worden de identiteit en de details van de koper en verkoper gevestigd en de overeengekomen verkoopprijs en datum voor de definitieve overdracht van de eigendom van het onroerend goed voor notaris daad.

INKOOP-VERKOOP OPENBAAR SCHRIJVEN

In deze laatste fase wordt de rest van het bedrag betaald samen met de ondertekening van de openbare akte vóór een notaris. Na de ondertekening van de akte wordt deze geregistreerd in het Eigendomsregister dat overeenkomt met de naam van de koper.

AANKOOPKOSTEN

In de afgelopen maanden zijn er belangrijke veranderingen geweest in de belastingen op de aankoop van een woning in Spanje. In de volgende samenvatting worden de kosten beschreven die de koper op dit moment moet betalen:

- Wanneer de aankoop rechtstreeks wordt gedaan aan de projectontwikkelaar: New Homes. Het te betalen btw-tarief is 10% van de waarde van het onroerend goed. Daarnaast moet een belasting op gedocumenteerde juridische wetten worden betaald die met ingang van 6 augustus 2013 1,5% bedraagt.

- Wanneer de aankoop is gedaan aan een andere eigenaar: wederverkoop woningen. In dit geval moet u de overdrachtsbelasting (I.T.P) betalen die momenteel 10% van de waarde van de woning is.

- Kosten van notaris en register. Ze worden berekend op basis van de aankoopprijs en het aantal pagina's van de akte. We kunnen niet precies het percentage specificeren, maar het is mogelijk om een ​​indicatief budget te verkrijgen dat Villadom Spain Real Estate u eerder zal verstrekken.

ANDERE PROCEDURES VEREIST VOOR DE AANKOOP VAN EEN HUISVESTING

Mensen die in Spanje wonen hebben alleen hun identificatiedocument nodig.

Aan allen die niet in Spanje ingezetene die in de eigendomsakte verschijnen van het ministerie van Binnenlandse Zaken verplicht informatie te verkrijgen identificatienummer (NIE), die van de Belastingdienst moet worden afgevoerd als een fiscaal nummer nodig om tijd te betalen de overeenkomstige belastingen en om een ​​bankrekening in Spanje te kunnen openen. De N.I.E. kan rechtstreeks worden aangevraagd op politiebureaus, consulaten of Spaanse ambassades. Als u wilt, kunnen we u helpen bij dit proces.

Aanbevelingen

We raden u aan een bankrekening te openen wanneer u begint met het kopen van een woning, aangezien u deze niet alleen nodig heeft voor hetzelfde, maar ook voor de directe betaling van benodigdheden zoals elektriciteit, water, etc. Het is ook aan te raden om een ​​Spaanse testament te hebben. Dit vereenvoudigt het opvolgingsproces in het ongelukkige geval van de dood van de eigenaar en verkort de duur en de kosten van het proces aanzienlijk.

HET BEZIT VAN HET BEZIT

Over het algemeen vindt het innemen van bezit en het afleveren van de sleutels plaats op dezelfde dag als de ondertekening van de openbare akte vóór een notaris. Vanaf die dag zal Villadom Spain Real Estate overgaan tot de eigendomsoverdracht in naam van de koper van de leveringscontracten (water, elektriciteit, gas, gemeenschap, etc.). Nadat u de woning in bezit hebt genomen, is het raadzaam om een ​​verzekering af te sluiten. Villadom Spain Real Estate kan aanbevelingen doen voor elk type verzekering.

Opmerking: Villadom Spain Real Estate is niet verantwoordelijk voor de variatie van de informatie op deze pagina informatie en beveelt specialistisch advies, of juridische, wettelijke of fiscale zaken. We zullen u graag van informatie voorzien professionals die u persoonlijke aandacht kunnen geven.

Vul het onderstaande formulier in en ontvang berichten over interessante woningen.

Selecteer locatie
Type Woning
Selecteer Ligging
Maximale prijs
Slaapkamers
Badkamers
Verzenden
Bezig met versturen...

Deze site maakt gebruik van cookies voor de beste gebruikerservaring. Als u doorgaat, accepteert u ons privacybeleid.

X Oké Meer informatie