Stranden en baaien

LA GRAVA

Kiezelstrand in de stedelijke kern van Aduanas del Mar. Het bezettingsniveau is gemiddeld en de lengte is 290 m. Dit strand wordt jaarlijks bekroond met de blauwe vlag.

la grava javea

PRIMER MONTAÑAR -  BENISSERO

playa benissero montañar javea

Halfstedelijk en open strand van grind en rots dat zich uitstrekt van de monding van de Gorgos-rivier tot het Arenal-strand. De afmeting en winning van het ruwe, uitgebuite bouwmateriaal, wordt op dit strand zeer gewaardeerd. De naam "Benissero" die een deel van dit strand heeft geadopteerd, is te danken aan het huis van een inwoner van Benissa, een stad in de buurt van Jávea. Op de zuidelijkste helling vinden we een groot opgegraven vlot, bekend als de Baños de la Reina. Dit gebied was een handelsnederzetting in de tweede helft van de jaren. I a.C., waar ze gezouten vissaus en saus uitwerkten. Dit gedeelte staat in de volksmond bekend als de "Cala del Ministro". Het bezettingsniveau is middelgroot en heeft een lengte van ongeveer 2 km (1600 m ruw en 400 m grind).

 

EL ARENAL

Stedelijke strand van grof zand en ondiep water gelegen in het centrum van de baai van Javea, in het centrum van de stad waaraan het zijn naam geeft. Het is het bekendst en bezocht als het enige zandstrand in de gemeente. Ernaast is er een kanaal, dat toegang geeft tot de zee tot kleine boten. Aan het noordelijke einde van de Punta de Arenal, waar de parador en aan het zuidelijke uiteinde ligt de Mirador Punta del Castell is gevestigd. Mate van hoge bezettingsgraad. Lengte: 480 m (ca.) Dit strand wordt jaarlijks bekroond met de blauwe vlag.

SEGUNDO MONTAÑAR

Semi-stedelijke en een open rots ten zuiden van het strand Arenal, bestaande uit een ruwe rotsachtige kustlijn (steen gevormd door versteende zand) strand. Het wordt ook gewaardeerd, zoals in het eerste Montañar, de ruwe grootte en extractie. Daarin bevindt zich de Mirador de la Séquia de la Nòria.

CALA BLANCA

Samengesteld uit twee aaneengesloten inhammen, verbonden door stenen kust. De naam is afgeleid van de witachtige kleur van de rotsen van zijn kliffen. Gemiddelde bezetting. cala blanca javea

CALETA I
Rustieke inham van grind en rotsen gelegen aan het einde van de Avenida Ultramar. Het heeft toegang met de auto en het laatste deel is gemaakt door een kleine promenade van ongeveer 100 m. Vanaf daar heeft u toegang tot het uitzichtpunt van Cala Blanca. De lengte is 80 m. over.

CALETA II
Rustieke inham van grint, kegelen en rots. Het wordt gekenmerkt door zijn ruwe stenen arm die naar de zee gaat als een barrière, dus het water is meestal kalm en glashelder. De toegang is te voet te bereiken vanaf de I Caleta. U kunt het ook bereiken via de Mirador de les Caletes, via een trap. Het heeft een lengte van ongeveer 40 m. over.

CALA SARDINERA

Kleine maagdelijke inham van grind en bowling op de noordelijke helling van Cap Prim of Sant Martí. De toegang tot deze baai is te voet vanaf de Mirador de la Cruz del Portitxol, door middel van een pad dat loopt langs een originele en ongerepte natuur. Vroeger was de beste plek voor Sardinales, fijne netten die Menelaos twee keer per dag, bij zonsopgang en zonsondergang, vandaar de oorsprong van de naam. De lengte is 200 m. ongeveer en hun bezettingsgraad is laag.

CALA BARRACA - PORTICHOL

cala portichol javea

Rustieke inham van grind, bowling en rots gelegen tussen Cap Prim en Cap Negre. Het is toegankelijk, zowel met de auto vanaf de weg. van Cabo de la Nao, als te voet vanaf de Mirador de la Cruz del Portitxol. Voorzijde Creek, vinden we het eiland Portitxol (300 meter) van grote botanische en archeologisch belang. Een aanrader voor duiken.

 

 

CALA AMBOLO

Nudist en maagdelijke baai, met kristalhelder water in de buurt van Cabo de la Nao. Het dankt zijn naam aan de uitkijktoren gebouwd in de zestiende eeuw, waarvan de functie was het toezicht op en de maritieme verdediging tegen aanvallen van piraten, net als de andere Jávea uitkijktoren gelegen in het gebied van Portitxol, beide gelegen op eigen grond. Op de zuidelijkste helling vinden we het eiland van de ontdekker. In de buurt van de kreek hebben we het standpunt van Ambolo.

cala ambolo javea

CALA GRANADELLA

cala granadella javeaRustieke baai met kristalhelder water, ideaal om te duiken, ligt in het meest zuidelijke deel van Xàbia. Het is toegankelijk via een weg met dezelfde naam, ontleend aan de Ctra. Cabo de la Nao, ongeveer 2 km vóór het bereiken van over. Uit dezelfde weg Granadella toegang tot de Mirador, en vanaf de parkeerplaats Creek wandelroute begint vanaf Castell de la Granadella.

Vul het onderstaande formulier in en ontvang berichten over interessante woningen.

Selecteer locatie
Type Woning
Selecteer Ligging
Maximale prijs
Slaapkamers
Badkamers
Verzenden
Bezig met versturen...
Gestionar consentimiento