Ontdek Javea

Javea is een stad aan de Costa Blanca, gelegen tussen Cabo de San Antonio en Cabo de La Nao, beschut door het massief genaamd Montgó. Een van de belangrijkste kenmerken van deze villa is dat het een kwaliteitsvolle toeristische bestemming is die de typische charme van de mediterrane steden heeft weten te behouden.

In Javea vinden we drie belangrijke stedelijke centra: de oude stad, de haven en het strand van Arenal. De rest van de gemeentelijke termijn heeft een veelvoud aan verstedelijkingen die perfect zijn geïntegreerd in het autochtone landschap.

Historisch centrum
In het deel van het oude centrum van Jávea vinden we een middeleeuwse lay-out, smalle straatjes, witte gevels, bars van smederij en alles gecombineerd met de traditionele ruwe steen. In het hart van de Villa ontspringt de kerk van San Bartolomé. Aan de ene kant van de kerk vinden we de Mercado Municipal de Abastos en aan de andere kant het stadhuis. Andere toeristische attracties zijn: het Archeologisch Museum Soler Blasco, de kapel van Santa Anna, de Riu-rau van Català d'Arnauda, ​​het Convento de las Agustinas en de oude middeleeuwse muren. Door de straten vinden we veel kleine winkels, tapasbars en andere diensten. Naar de Mercado Municipal de Abastos gaan om gastronomische producten uit het gebied te kopen, is een must voor toeristen en inwoners. Bovendien is er elke donderdagochtend een openluchtmarkt op de Plaza de la Constitución en Placeta del Convent. Dit gebied is zeer dynamisch en is het administratieve centrum omdat de gemeenteraad en zijn kantoren zich bevinden. U kunt ook bars, restaurants en vele winkels met familietradities vinden. Het hele jaar door worden feesten zoals de Vuren van San Juan gevierd in de maand juni.

 Duanes de la Mar (Port area)
De oorsprong van de haven dateert uit de vijftiende eeuw, maar het is in het midden van de 16e, wanneer het een zeker belang verwerft, dat in latere eeuwen zal groeien, namelijk de haven vanport area javea Javea in de negentiende eeuw, wanneer het meer succes bereikt dankzij de export van rozijnen. Ze dateren uit 1871, de eerste bekende golfbreker en steiger. Toen deze handel in een crisis verkeerde, ontwikkelde het bedrijf aan het eind van de eeuw een puur visserijactiviteit. Rond de haven groeide de buurt van een sterk maritiem karakter met oude witgekalkte vissershuisjes op de begane grond en smalle straatjes. De charme van deze buurt wordt versterkt door het sculpturale silhouet van de kerk van Onze Lieve Vrouw van Loreto, ingehuldigd in 1967, een belangrijk voorbeeld van de avant-garde religieuze architectuur, die opvalt door het gewaagde ontwerp van zijn lijnen en de conceptie van de ruimte. Een ander gebouw dat in de haven moet worden belicht, is het Casa del Cable (1860), waarvan alleen de pilaren van de "naia" worden bewaard en dat is gerehabiliteerd voor een tentoonstellingshal. Door de jaren heen heeft deze wijk zich ontwikkeld zonder zijn charme te verliezen. Op dit moment is Duanes de la Mar een van de levendigste buurten gedurende het hele jaar. In de straten vinden we allerlei soorten winkels, restaurants en andere diensten. De komst van de boten, de veiling en de daaropvolgende verkoop van vis op de vismarkt zijn een must voor onze bezoekers geworden. Naast de haven biedt de Yacht Club verschillende opties voor liefhebbers van watersport. Festiviteiten worden het hele jaar door gehouden, waarvan de belangrijkste zijn de Moren en Christenen in de maand juli en de Maagd van Loreto gewijd aan de patroonheilige.

Arenal-strand
Playa del Arenal ligt in het centrum van de baai van Jávea. Het is een groot toeristisch centrum dat het bekendste strand is en wordt bezocht door zwemmers, met fijn zand en ondiep water. In dit gebied is er een breed scala aan vrije tijd en gastronomie. In een van zijn uiteinden, waar de Nationale Parador van Toerisme van Jávea is gevestigd, was er een belangrijke Romeinse nederzetting.

arenal strand javea

De zomeravonden in Arenal zijn erg levendig en bruisend. Menigte van toeristen en locals gaat naar de vrijetijdsvoorzieningen evenals naar de "chiringuitos" geïnstalleerd langs de Paseo del Montañar aan de kust. Deze kern is een van de meest kosmopolitische gebieden van Jávea, de tapasbars, restaurants en discotheken maken het een plek die je absoluut niet mag missen en we zijn er zeker van dat je terug zult komen. Het is in dit gebied waar ons bureau VILLADOM JAVEA is gevestigd.

Vul het onderstaande formulier in en ontvang berichten over interessante woningen.

Selecteer locatie
Type Woning
Selecteer Ligging
Maximale prijs
Slaapkamers
Badkamers
Verzenden
Bezig met versturen...
Gestionar consentimiento