Scholen en universiteiten

In het onderwijssysteem van de Costa Blanca zijn er in principe twee opties: openbaar onderwijs (gratis) of privé-onderwijs. In Spanje is het verplicht om naar school te gaan van 6 tot 16 jaar oud.

Er zijn ook verschillende internationale scholen, allemaal privé. Gezinnen die verhuizen naar deze zonnige regio hebben een breed scala aan colleges om uit te kiezen.

In Jávea vinden we verschillende scholen en instituten voor de opvoeding van kinderen en jongeren. Zoals C.P. Arenal, C.P. Graüll, C.E.I.P. Port de Xàbia, C.E.I.P Vicente Tena, C.E. I. P. Trenc d'Alba, Xàbia International College, Mª Inmaculada School, I.E.S. Antoni Llidó en I.E.S. Nummer 1

scholen javea

OPENBAAR ONDERWIJS

De meeste gemeenten van de Costa Blanca hebben hogescholen en instituten die kinderen van kinderen tot de middelbare school accepteren (3-16 jaar). Het systeem is als volgt ingedeeld:

Baby: 3 - 6 jaar

Primair: 6 - 12 jaar (verplicht)

Middelbare school (ESO): 12 - 16 jaar (verplicht)

Zodra het verplichte secundair onderwijs is voltooid, kunnen studenten ervoor kiezen hun "Bachillerato" te doen, min of meer gelijk aan een "A" -niveau van het Engelse systeem. De "Bachillerato" duurt 2 jaar. Na voltooiing kan de student toelatingsexamens doen bij de universiteit (PAU) die nodig is om de universiteit te betreden. In de omgeving zijn er verschillende universiteiten met een breed scala aan graden en verschillende specialiteiten.

PRIVÉ LEREN

Er zijn verschillende Spaanse privéscholen aan de Costa Blanca. Ook is er een grote verscheidenheid aan internationale privéscholen. In hen verwerven de studenten een totale competentie in twee of meer talen.

Vul het onderstaande formulier in en ontvang berichten over interessante woningen.

Selecteer locatie
Type Woning
Selecteer Ligging
Maximale prijs
Slaapkamers
Badkamers
Verzenden
Bezig met versturen...
Gestionar consentimiento