Gastronomie

Het is verplicht om te genieten van de mediterrane keuken aan de Costa Blanca. De traditionele restaurants en ook met de nieuwste trends in de keuken, bieden een compleet gastronomisch aanbod in restaurants van prestige en kwaliteit die producten gebruiken met een benaming van oorsprong, waar het mediterrane dieet zijn maximale expressie vindt.

gamba roja deniaJavea, een goed kustplaatsje, heeft veel restaurants waar u vis en zeevruchten van zeer goede kwaliteit kunt proeven, maar ook internationale gerechten en lokale gerechten. Het dorp heeft een rijke culinaire traditie waarbij rijst en vis de hoofdrolspelers zijn in zijn keuken, in vele versies. Van de traditionele paella rijst gebakken of band of van de vissershaven die typisch zijn voor suc Roig, zonder te vergeten de gegrilde vis of rode garnalen van Denia. Het meest populaire en relevante gerecht is de "Paella". Het bestaat uit een rijst bereid in een "paella" vergezeld door andere ingrediënten zoals vlees, vis, zeevruchten en groenten. Ze kunnen ook proberen "arros al Forn" (gebakken rijst), "arros amb fesols i naps" (rijst met bonen en rapen). Onder de gerechten met zeevruchten opvallen: "de Cruet van peix" (vis stoofpot), de "suc roig" (vis stoofpot) en pootvis.

Als een mediterrane stad in Jávea gebruikt als twee van de belangrijkste ingrediënten knoflook en olijfolie samen de "all i oli" dat vele gerechten en snacks geserveerd in alle bars en restaurants in de omgeving begeleidt. Gezouten ansjovis, ansjovis, tonijn, stier en Melva borreta worden geproduceerd. Cokes zijn traditioneel met peper encoca tomate javea tomaat, ui, rozijnen, olie en ansjovis ... niet alle vis en rijst. De traditionele worst benadrukt de sobrasada, de butifarra en de blanquet.

En ten slotte naar een typisch menu van onze keuken genieten, moeten we de desserts gemaakt met amandelen, sinaasappels, rozijnen, vijgen, druiven ... en het zo smakelijk ijs in de zomer niet vergeten. De "pastissets de boniato", "la mona de pasqua" en de "torta" met amandelen zijn bekend. Beroemdheden zijn ook de noga en ijs van Jijona en Alicante, kersen binnen de Marina Alta, mispels van Callosa d'En Sarria.

Alles wat het badend in heerlijke wijnen van lokale cursussen, ambachtelijke bier, zoete wijn (zoete wijn), limonades en typische horchata gemaakt met chufa van Valencia.

Bezoek Een huis kopen om te genieten van de gastronomie van Jávea in uw nieuwe huis.

pastissos javea

Vul het onderstaande formulier in en ontvang berichten over interessante woningen.

Selecteer locatie
Type Woning
Selecteer Ligging
Maximale prijs
Slaapkamers
Badkamers
Verzenden
Bezig met versturen...
Gestionar consentimiento