Wat te doen aan de Costa Blanca?

In Jávea, de Costa Blanca, kunt u genieten van vele activiteiten voor het hele gezin, zoals:

TRAILS

Ontdek de prachtige landschappen en de kustlijn van Jávea is een van de vele attracties die ons te wachten staan ​​in deze bevoorrechte hoek van de Costa Blanca. Geïntegreerd in een unieke omgeving, een combinatie van zee en de bergen, het is een zeer goed alternatief voor natuurliefhebbers, die kan gaan in het weelderige groen, een wandeling langs de kliffen en genieten van een spectaculair uitzicht over een breed scala aan paden met grote ecologische en landschappelijke waarde die door het netwerk van natuurlijke ruimtes van Xàbia lopen. Deze routes te voet, goed aangegeven in alle secties, kunnen op zichzelf worden gedaan.

DUIKEN

De rijkdom van de zeebodem maakt van Jávea een klein paradijs voor liefhebbers van duiken of snorkelen.

 

Jávea is een van de belangrijkste duikbestemmingen in de Middellandse Zee. De 25 kilometer lange kustlijn, het bestaan ​​van een zeereservaat, de verscheidenheid van zijn bodems en de rijkdom aan onderwaterfauna en -flora maken het een klein paradijs voor duikers. In Jávea zijn er een groot aantal duikcentra voor degenen die in deze sport willen beginnen. Kom en duik in een zee van leven!

VAN DE ZEE

De kust van Jávea presenteert een zeer gevarieerde geografie, vol met mooie hoekjes. Gedurende zijn 25 km. van de kust, vinden we een opeenvolging van baaien, stranden, kliffen die opvallen om hun natuurlijke schoonheid, hun kristalheldere water en hun mediterrane bosrijke omgeving. U kunt meer informatie vinden op: https://www.villadomjavea.com/playas-costa-blanca/

Vind ook eilanden, eilandjes en grotten alleen toegankelijk door zee, als het eiland van Portixol en het eiland Descobridor, de Cova Tallada, Cova del Tabac, la Cova dels Orguens en Cova del Llop Marí, zijn ze bekend om zijn spectaculaire en transparant water, ideaal om te duiken of snorkelen.

Om de schoonheid van de kustlijn van Javea weet dat er verschillende mogelijkheden: boottochten die plaatsvinden tijdens een groot deel van het jaar zal ons ook in staat om te verhuizen naar naburige steden zoals Denia, Altea, Benidorm ...

Maar om toegang te krijgen tot de mooiste delen van onze kust, is het mogelijk om te huren van verschillende soorten voertuigen, zoals boten Navigatie-apparatuur zowel zeil en motor, jetski's, kajaks en kano's ...

BIKE ROUTES

Jávea heeft verschillende fietsroutes die worden uitgevoerd door mooie plekjes en leiden tot bezienswaardigheden, zoals tuinhuisjes, Montgó Natural Park ... Naast het grote aantal kleine landelijke wegen verspreid over de stad maken het gemakkelijk om klein te maken Fietser excursies of toegang tot de naburige steden.

RUTA CAMINO DE SANTIAGO

Jávea sluit zich aan bij het routenetwerk van de Camino de Santiago met de Camino del Alba. Het is een route die als officieel vertrekpunt de haven heeft en die zal verbinden met de historische "Camino de la Lana" in Almansa. Maak de Camino de Santiago, goed voor het toerisme, sport, religieuze of persoonlijke verbetering, het is iets dat in de afgelopen jaren een veel kracht heeft genomen, het overschrijden van de regionale en nationale grenzen. El Camino del Alba op zondag 30 mei 2010 werd ingehuldigd in de haven van Javea met Pilgrim Mass en een mars die werd bijgewoond door wandelaars, fietsers en ruiters.

SHOPPING

Het commerciële gebied van Jávea is verdeeld tussen de drie bevolkingscentra: Jávea Histórica, Duanas de la Mar-Puerto en Arenal.

In het centrum van Jávea is een grote verscheidenheid aan winkels. Lange familietraditie winkels langs de C / Mayor en rond het stadhuis en boetieks, schoenenwinkels en design winkels aan de Av. Prins van Asturië. Verschillende Shopping Nights met belangrijke kortingen en aanvullende activiteiten worden het hele jaar door uitgevoerd. Deze kern is de thuisbasis van de Mercado Municipal de Abastos, waar u hoogwaardige gastronomische producten kunt kopen die typisch zijn voor Xàbia. Naast het concentreren van een groot aantal tapasbars en tavernes, is het het administratieve en financiële centrum van de stad.

Ook elke donderdag tussen 8:30 en 14:00 uur. ongeveer een wekelijkse markt wordt gehouden in de Plaza de la Constitución en Placeta del Convent.

Duanes de la Mar heeft ook een breed scala aan winkels, met name op Jaime I Avenue, Cristo del Mar Street en rond de kerk. Deze kern bevindt zich de jachthaven en de vissershaven en de vismarkt met de traditionele veiling die plaatsvindt van maandag tot vrijdag van 17 uur. Vanaf 18.00 uur. kunt u verse vis en zeevruchten te kopen van de baai bij het verkooppunt dat de Fishermen's Association in dezelfde Lonja heeft. De geweldige maritieme traditie maakt het vol met restaurants en bars met traditionele tapas met zeevruchten.

Bij Playa del Arenal vindt u een geweldig aanbod alsrcial het hele jaar door. Naast kledingboetieks en schoenenwinkels vindt u een grote verscheidenheid aan souvenirwinkels en cadeauartikelen, kostuumjuwelen en zomermode. In de zomer is de promenade gevuld met ambachtelijke stalletjes die beginnen om 19:00 uur. Er is ook een breed scala aan supermarkten en grote gebieden, zowel in de bevolkingscentra als in de belangrijkste toegangswegen naar hen of naar de urbanisaties. Deze openen het grootste deel van de vakantie van juli, augustus en september.

FIESTAS

Populaire festivals, tradities en folklore verrijken de Costa Blanca, met de nadruk op kleur, diversiteit en spectaculair. Vooral in Jávea kunnen we genieten van de Vreugdevuren van San Juan, het belangrijkste feest in onze stad, waar je prachtig vuurwerk en livemuziekkastelen kunt bewonderen. De festiviteiten van de Moren en Christenen, in Jávea in de maand juli, een volksfeest dat de strijd tussen Arabieren en christenen en nog veel meer herdenkt. Vuurwerk Jávea.

Bezoek Zie Javea

Vul het onderstaande formulier in en ontvang berichten over interessante woningen.

Selecteer locatie
Type Woning
Selecteer Ligging
Maximale prijs
Slaapkamers
Badkamers
Verzenden
Bezig met versturen...
Gestionar consentimiento